Purpur kenyér - Egészséges? Drága?


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásaitPurpur kenyér

Purpur kenyér Szerző / Forrás: fincsivacsi.hu
Dátum: 2010-05-30

Napjainkban egyre szélesebb körben keresik az un. BIO élelmiszereket. Az is biztos, hogy ezekről megoszlanak a vélemények. Általában elmondható hogy a BIO élelmiszerek jóval drágábbak mint a kínálat többi terméke. Fontos kérdés lehet, hogy mitől is bio termék valami? (erről majd egy másik cikkben) Na de mi az a PURPUR kenyér?Miből készül a Purpur kenyér?

A purpur kenyér fő összetevője, talán nem túl meglepő módon a buzaliszt. Különlegességét a lisztet alkotó purpur búza adja, melyről a kenyér is kapta nevét. A purpur egy génbankok segíségével újratermelt ősbúza faj, mely kimagasló életteni hatásokat hordoz.

Purpur búza

Kutatások szerint a purpur búza kb. tízszer annyi egészséges összetevőt tartalmaz mint az egyéb búzafajták- Összetevői pozitív hatással vannak egészségünkre. A purpur búza és lisztje jellegzetessen vörösses színű. A purpur kenyér is ettől a lisztől kapja jellegzetes színét, különleges finom ízét és hosszú szavatossági idejét.

A purpur egészséges és hát... nem olcsó

Az általunk eddig olvasott írások alapján a purpur kenyér egészséges mivolta nem kétséges. Viszont sokat olvashatunk arról hogy más élelmiszerekben hagymában, padlizsánban stb is megtalálhatok ugyan ezek az egészséges összetevők. A purpur kenyér a bevásárlóküzpontok többségében, és egyre több kisebb pékségben is megtalálható. Általában 400-500 grammos cipókként árulják 400-600 FT-os áron. Valljuk be ez azért nem olcsó, persze az egészség mindennél többet ér.

Hasonló tartalmak itt!Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...


Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!