Spenótfőzelék receptje - Fincsivacsi.hu receptek


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Spenótfőzelék

Idő: 60 perc
Kategória: Főzelékek
Felkerülés dátua: 2010-06-08



Hozzávalók

A spenótfőzelék hozzávalói:

  • 0,5 kg friss vagy fagyasztott spenót
  • 1 db zsemle
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín


Elkészítés

A spenótfőzelék elkészítése:

  1. Ha a spenót friss, alaposan megmossuk és a szárát letépjük.
  2. Feltesszük főni a spenótot sós vízben, kb 10 percig főzzük, leszűrjük, és apró darabokra vágjuk.
  3. A zsemlét kockára vágjuk, és a tejszínbe áztatjuk, illetve ha még szükséges, öntünk hozzá egy kis tejet, amennyit a zsemle felvesz.
  4. Egy lábasban rántást készítünk a lisztből és az olajból, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymagerezdeket, és egy kissé megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a spenótot és jól összekeverjük.
  6. Hozzáöntjük a spenóthoz a maradék tejet, és a szétmorzsolt zsemlét, valamint sózzuk, borsozzuk.
  7. Pár percig még folyamatosan kevergetve főzzük, majd ha szükséges, az egészet összeturmixoljuk.

Tükörtojás vagy főtt tojás illik hozzá leginkább.



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!