Fokhagymás tőkehalfilé citromfűmártással recept - Fincsivacsi.hu


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Fokhagymás tőkehalfilé citromfűmártással

Idő: 40 perc
Kategória: Halételek
Felkerülés dátua: 2010-11-12



Hozzávalók

A fokhagymás tőkehalfilé hozzávalói:

  •     2 szelet friss tőkehalfilé
  •     3 gerezd fokhagyma
  •     olívaolaj
  •     só, bors
  •     1 csokor citromfű
  •     1 zöld citrom
  •     1 ek. mustár
  •     2 dl sovány natúr joghurt
  •     1 ek. méz
  •     1 dl száraz fehérbor
     


Elkészítés

A fokhagymás tőkehalfilé elkészítése:

A tőkehalfiléket sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, olívaolajjal meglocsoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Egy serpenyőt felforrósítunk, beletesszük a halfiléket, és pár percig sütjük. Ha szükséges, még egy kis olívaolajat öntünk hozzá. Hozzáöntjük a fehérbort, és mindkét oldalukat megsütjük. A halakat kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. Ugyanabba a serpenyőbe beleöntjük a joghurtot, hozzáadjuk a mézet, a felaprított citromfüvet, a mustárt és a zöld citrom levét,és pár perc alatt kevergetve összefőzzük. Tálaláskor a halra öntjük a mártást, és rizzsel vagy friss salátával tálaljuk. Én avokádós-zöldfűszeres vadrizs salátát szoktam mellé készíteni.






Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!