Lepényhal recept - Fincsivacsi.hu


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Lepényhal pikáns krumplisalátával, szalonnás hagymával

Idő: 70 perc
Kategória: Halételek
Felkerülés dátua: 2010-04-27



Hozzávalók

  • 4 szelet lepényhal filé
  • 5 db nagyobb burgonya
  • 4 szál újhagyma
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
  • 1 ek. almaecet
  • 1 tk. cukor
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 ek. olívaolaj


Elkészítés

 

A burgonyát megmosom és héjában megfőzöm.  Még melegen lehúzom a héját, és amikor kihűlt, karikára vágom (ha túl nagyok, akkor félkarikára). Közben elkészítem a salátaöntetet. 2-3 dl vizet elkeverek a cukorral, almaecettel, sóval és egy kis borssal. Az újhagymát megtisztítom, és a zöldjével együtt karikára vágom. A negyedét félreteszem, a többit pedig a burgonyával együtt az öntethez keverem, és hűtőbe teszem. A szalonnát apró darabokra vágom, és egy kisebb serpenyőben megpirítom a maradék újhagymával. A lepényhalat sózom, borsozom, majd lisztbe forgatom, és az olívaolajon mindkét oldalukat megsütöm, majd meglocsolom frissen facsart citromlével. Tálaláskor 2 szelet lepényhalat teszek egy tányérra, ráhalmozok a szalonnás hagymából, és a krumplisalátából is teszek mellé.
 

 



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!