Karácsonyi diós beigli recept - A tökéletes beigli receptje


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Karácsonyi diós beigli

Idő: perc
Kategória: Karácsonyi receptek
Felkerülés dátua: 2010-11-17



Hozzávalók

A karácsonyi diós beigli hozzávalói: (6 db beiglihez)

  • 90 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 12,5 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dkg só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl hideg tejszín
  • kb 2 dl hideg víz, vagy amennyit felvesz a tészta gyúrás közben

Diós töltelék:

  • 85 dkg darált dió
  • 50 dkg kristálycukor
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • mazsola
  • sok reszelt citromhéj
  • késhegynyi őrölt pirított szegfűszeg
  • 0,5 liter víz

 

A tésztából 6 db fél kilós beigli lesz. A tésztából 27 dkg tésztának kell kijönnie. A tölteléknek ugyanannyi dkg-nak kell lennie mint a tésztának. Tehát egy 27 dkg-os tésztát 27 dkg töltelékkel kell megtölteni!



Elkészítés

A karácsonyi diós beigli elkészítése:

 

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Az élesztőt a lisztbe kell belemorzsolni, nem kell keleszteni. Az összeállított tésztát 6 felé osztjuk és 20 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a vizet a cukorral felforraljuk. A többi hozzávalót összekeverjük és ezt is hozzáadjuk. Jól kihűtjük.

A tésztákat a hűtőből kivéve 20x25 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk. Megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük. A tetejüket megkenjük tojássárgájával és hagyjuk rajta megszáradni. Csak másnap reggel süssük meg! Este lekenjük tojásfehérjével is. Éjszaka hűvös helyen de nem hűtőben tároljuk. Ha ,eleg helyen van akkor túlkel a tészta. Reggel megsütjük. Akkor már ne kenjük meg semmivel, csak a tészta aljáig megszúrkáljuk, hogy sütéskor a gőz ki tudjon belőle jönni. A sütő közepén, 180 fokon, 25-30 perc alatt megsütjük.

A tökéletes beigli titka:

- a tészta nyújtásánál sem a deszkát, sem a tésztát nem kell lisztezni, mert akkor nem lesz fényes a beigli felülete

- ha ragacsos a tészta, akkor gyúrni kell még hozzá lisztet, hogy nyújtható legyen

- előző nap készítsük el a fent leírtak szerint és csak másnap reggel süssük meg a beiglit



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!