Tárkonyos malacleves recept - Karácsonyi receptek


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Tárkonyos malacleves

Idő: 60 perc
Kategória: Karácsonyi receptek
Felkerülés dátua: 2010-11-16



Hozzávalók

A tárkonyos malacleves hozzávalói:

  • 0,5 kg malachús
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa (petrezselyemgyökér)
  • olaj
  • bors
  • friss tárkony
  • majoránna
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • pici cukor
  • citromlé
  • tárkonyecet

 

 

 



Elkészítés

A tárkonyos malacleves elkészítése:

A malachúst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, vágjuk. A hagymákat megtisztítuk, és nagyon finomra vágjuk. A sárgarépát, gyökerett megtisztítjuk, megmossuk, és kis kockákra vágjuk. Az olajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a húst és a hagymát, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. Belerakjuk a fokhagymát, a majoránnát, a babérlevelet, megsózzuk, borsozzuk, majd lefedve, lassú tuzön félig megpároljuk. Majd hozzáadjuk a sárga- és a fehérrépát, felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, és teljesen puhára fozzük. A tejszínt, a tejföllel és a liszttel simára keverjük, a levesbe öntjük, végül kevés cukorral (ízfokozó), citromlével, tárkonyecettel és apróravágott friss tárkonnyal pikánsra ízesítjük.

 



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!