Eperleves receptje - Fincsivacsi.hu receptek


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Eperleves

Idő: 45 perc
Kategória: Levesek
Felkerülés dátua: 2010-07-24



Hozzávalók

Az eperleves hozzávalói:

  • 1 kg eper
  • méz vagy 1 ek. cukor
  • citromhéj
  • fél citrom
  • 1 ek. liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd kikapargatott belseje


Elkészítés

Az eperleves elkészítése:

  1. Az epret megmossuk, a zöldjétől megszabadítjuk és nem túl apróra felszeleteljük.
  2. A citrom levét kifacsarjuk, a héját lereszeljük.
  3. Az epret a citromhéjjal, a citrom levével, a cukorral vagy mézzel, a vaníliával, és annyi vízzel, amennyi ellepi, felforraljuk.
  4. Amikor ez készen van, kimerünk egy evőkanálnyit a léből, és elkeverjük a liszt, tej és tejszín keverékével, majd ezzel behabarjuk a levest.

 

Tipp: az eperlevest fogyaszthatjuk melegen vagy hidegen is.



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!