Hozzávalók
A tejfölös gombaleves hozzávalói:
- 30 dkg gomba
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek. olaj
- 1 ek. ételízesítő
- bors, só, pirospaprika
- 1 kis doboz tejföl
- 1 ek. liszt
Elkészítés
A tejfölös gombaleves elkészítése:
A hagymát vágjuk apróra, a zöldségeket kockázzuk fel, a gombát pedig szeleteljük fel. Az olajon pároljuk meg egy kicsit a hagymát, adjuk hozzá a zöldségeket, és kevés víz hozzáadásával pároljuk együtt addig, amíg a zöldségek félpuhák nem lesznek. Ekkor szórjuk meg pirospaprikával, keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a gombát, és egy kevés ideig folyamatosan kevergetve pirítsuk össze az egészet. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá az ételízesítőt és a borsot, és addig főzzük, amíg minden puha nem lesz. Közben a tejfölt keverjük el csomómentesre a liszttel, majd habarjuk be vele a levest. Tálaláskor a tetejét tejföllel és petrezselyemzölddel díszíthetjük.