Tejszínes hagymaleves recept


felhasználónév jelszó

Videó Receptek

Oldalunkon folyamatosan követheti a legsikeresebb főzöműsorok emlékezetes adásait



Tejszínes hagymaleves

Idő: 30 perc
Kategória: Levesek
Felkerülés dátua: 2010-04-27



Hozzávalók

  • 3 nagy fej hagyma
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl főzőtejszín
  • babérlevél
  • só, bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 ek. liszt
  • 2-3 szelet kenyér
  • 10 dkg trappista sajt

 



Elkészítés

A hagymákat megtisztítjuk,  félkarikára vágjuk és az olívaolajon folytonosan kevergetve addig dinszteljük, amíg össze nem esik (nem szabad, hogy megbarnuljon) . Felengedjük  vízzel, hozzáadjuk a húsleveskockát, 2-3 babérlevelet, kicsit sózzuk, borsozzuk. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, és amikor a hagyma megpuhult, a tejszínes liszttel behabarjuk a hagymalevest, és még egyszer átforraljuk. Tálaláskor a tányér aljára reszelt sajtot és kockára vágott pirított kenyérszeleteket teszünk.

 

Tipp:

 
Az ínyencebbek a kenyérszeleteket esetleg olívaolajon is megpiríthatják. Még mutatósabb lesz a hagymaleves, ha kis cipókban tálaljuk. A cipók tetejét levágjuk, a belsejét kiszedjük, és sütőben kicsit megpirítjuk. Ebbe tesszük a reszelt sajtot, és erre merjük rá a forró hagymalevest. Így még kiadósabb lesz az étel, és kiváló vendégváró falat is. Nagyon finom!

 



Nyomtatás
Tetszet? Oszd meg!
Share to Facebook Share to Twitter Email This More...






Honlapkészítés, keresőoptimalizálás, social marketing
LegyenWeben - Olcsó honlap, Olcsó weblap
Mobil alkalmazás készítés, mobil applikáció fejlesztés (Android alkalmazás és iOS alkalmazás)
Kövess minket! FincsiVacsi.hu - Facebook, Twitter, Rss
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Facebook-on!
Kövess minket! Fincsivacsi.hu a Twitteren-en!
Iratkozz fel! Fincsivacsi.hu RSS csatorna!

Hasznos lehet!