Hozzávalók
A francia saláta hozzávalói:
- 2 szál sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 karalábé
- 10 dkg zöldborsó
- 1 alma
- 3 db nagyobb csemegeuborka
- 10 dkg csemegekukorica (konzerv)
- 1 nagyobb burgonya
- 1 kis pohár tejföl
- 10 ek. majonéz
- bors
- 1 tk. mustár
- kevés citromlé
- cukor
Elkészítés
A francia saláta elkészítése:
- A zöldségeket megtisztítjuk, és puhára főzzük.
- A répákat, karalábét, almát, burgonyát és a csemegeuborkát felkockázzuk, és egy tálba rakjuk, és hozzáadjuk a kukoricát és a borsót is.
- A tejfölt összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, borssal, és egy kevés cukorral, ízlés szerint, attól függ, mennyire érezzük elég pikánsan édesnek-savanyúnak a tartármártást.
- A kész tartármártást összekeverjük a zöldségekkel, és legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.