Hozzávalók
A görög saláta hozzávalói:
- 3 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 1 db paprika
- 1 fej lilahagyma
- Fetasajt
- 2 marék fekete olívabogyó
- 3 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- só, bors
- 1 tk. almaecet
Elkészítés
A görög saláta elkészítése:
- A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
- A lilahagymát meghámozzuk és félkarikára vágjuk.
- A fetasajtot felkockázzuk, az olívabogyót lecsöpögtetjük.
- Egy tálba halmozzuk a görög saláta hozzávalóit.
- A salátaöntethez az olívaolajat összekeverjük a citromlével, almaecettel, sózzuk, borsozzuk, és a salátára öntjük.
A görög salátát fogyaszthatjuk önmagában, vagy különböző grill- illetve rostonsült húsokhoz.