Hozzávalók
A bolognai spagetti hozzávalói:
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 kg darált sertés- vagy marhahús
- 5 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsompüré vagy hámozott paradicsom konzerv
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- 5 dkg füstölt szalonna
- spagetti tészta
- bármilyen reszelhető sajt
Elkészítés
A bolognai spagetti elkészítése:
A felaprózott vöröshagymákat és az apró kockára vágott szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd az összenyomott fokhagymákat is hozzáadjuk, kicsit kevergetjük, majd jöhet a hús, amit fehéredésig pirítunk. Felöntjük egy pici vízzel, és hozzáadjuk a fűszereket (mindent ízlés szerint, de az oregánóból és bazsalikomból kb 1-1 teáskanálnyit), és a paradicsompürét vagy a kockára vágott hámozott paradicsomot levével együtt. Az egészet jól összekeverjük, és a hús megpuhulásáig főzzük. Ha szükséges, még utánaízesítünk. Akár egy kis cukrot is adhatunk hozzá, de én nem szoktam, így is nagyon finom. Ha kevés a paradicsom, akkor egy kevés paradicsomlével pótolhatjuk.
A spagetti tésztát kifőzzük, és a bolognai mártással és a tetején reszelt sajttal tálaljuk.